Strategier i pålägg 2

IMG_2716
Damerna har varit på studiebesök i skolan idag och intensivt iakttagit mig och min handledares smarta tankar. Dom är peppade inför veckans labb.

Helgens föreställningar på Kulturhuset har gått bra och nu är jag tillbaka i min egen konstnärliga process med ”Food put on bread to make a sandwich”.

Veckan rivstartades med ett handledarmöte, vilket kändes som en bra grej och ”omstart” i maskineriet och processen. På onsdag ska jag och Veronica jobba vidare med Pålägg 2 som handlar om – OBJEKT. Hur en dansare och koreograf kan förhålla sig till ett objekt i en koreografisk struktur och hur olika upptäckter blir relevanta. Till skillnad från förra Pålägget har jag nu en mycket mer visuellt tydlig bild kring VAD jag vill att åskådaren ska uppleva. Det hade jag inte sist. Den här veckan har jag också tänkt skicka iväg en första slask av texten för läsning. Om jag får feeling kanske jag laddar upp den här, för den som är nyfiken!

Inför mötet med Veronica och pålägg 2 tänker jag följande:
Valt objekt: 1 Matrjosjka/rysk docka (med 4 miniatyrer inuti)
Dansare: Veronica Bergan

Saker att titta närmare på:
– Att ”becomimng dockan”
– Utföra bilden/bilder av dockorna (genererar till rörelsematerial)
– Strukturera upp dockorna
– Dansarens förhållande till dockorna
– Koreografens förhållande till dockorna
– Dansarens förhållande till koreografen
– Kan en hitta dockorna i mänsklig stlk?
– Finns det ett arbetsnamn till dockorna som inte är Matrjosjka?

Jag har också en tanke om att ta bort kön och emotion i pålägg 1 och två. HUR jag gör det kommer jag so far att hålla för mig själv en stund då det just nu blir en del i att göra det performativt.

Nu ska jag flänga vidare mot Danderyd och lite co -teaching på skolans idrottslektioner. Som jag tidigare nämnt – väldigt rekommenderat och inspirerande sätt att jobba på.

TJAO!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *