Studioarbete pålägg 2

Idag har jag och Veronika jobbat i studio igen med fokus på Pålägg 2: objekt. Det är svårt att blanda in externa saker som inte i första hand är gjorda för att i det här fallet röra sig och jag själv hade ibland känslan av att jag tagit mig vatten över huvudet för första gången. Min performer och kollega gör ett jättebra jobb, så det ligger helt hos mig själv och vart jag vill att arbetet ska ta vägen. Pålägg 2 är svårare än Pålägg 1 om jag får jämföra dom, och det blir intressant att se vad ur arbetet med objekten som kommer synas i det slutliga scoret när alla 3 påläggen ska kombineras. Ska skänka rätt mycket tid åt min text resten av veckan för att få iväg ett utkast till vår lärare innan helgen. Räknar med några timmars textfokus från nu och fram till midnatt!

Film: Jag bad Veronica själv att strukturera dockorna i filmen, samtidigt som hon fick i uppdrag att förklara för åskådaren vad den ser. Hela filmen är inspelad på hennes spontana reaktioner och alltså inget hon ”repat” in i förväg. Jag tycker vissa sammanhang blir sjukt humoristiska och ironiska på ett vis där de för mig symboliserar hur tilltryckt koreografibegreppet kan vara.

Frågor:
– Vem är koreografen i det här stycket?
– Är Veronica koreograf eftersom hon bestämmer hur dockorna ska stå och vad dom gör?
– Är jag koreograf för att jag ger Veronica uppgiften?
– Kan en performer förhålla sig till koreografi genom att strukturera olika objekt?
– Måste koreografi utföras av en fysisk person?
– Kan koreografi uppstå genom objekets placeringi en koreografisk kontext?

 

P1040313

Over & out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *