Pålägg 3

Sista veckan inför jul. För mig och arbetet innebär det att etablera sista pålägget i text och praktik. Har varit lite problematiskt eftersom min aktris blivit sjuk och tidsplanen fått ändras om en del. Jag kommer hursomhelst att möta min handledare i kväll och ändå bolla idéer hur vi kan arbeta. För att arbetet inte ska stå still i Pålägg 3 fixade jag en ”inhoppare” över dagen så att jag iaf kan dokumentera någon form av praktisk research. Min fina vän och Dagvatten -kollega Anne fick vara mitt verktyg i pålägg tre. Tänkte kort förklara vad sista pålägget innebär:

Pålägg 3 handlar om att performa känslor. Jag har valt att utgå ifrån processen som jag just befunnit mig i på stadsteatern eftersom den finns dokumenterad i text och bild i min dansdagbok både rent känslomässigt och även formellt. Idag spelade jag in slumpmässigt valda delar ur dansdagboken, som performern Anne i det här fallet skulle gestalta i form av miner och emotions ur impulsen. Jag glömmer ofta att ansiktet och huvudet omfattar en massa rörelse och ville därför utforska hur emotions kan bilda ett koreografiskt förhållningssätt. Anne fick mina inspelade dagbokstankar i öronen (via min röstmemo) samtidigt som jag filmade hennes spontana reaktioner i frågan.

Nu ska jag kolla på filmen och se över lite uppgifter till Veronika, så att arbetet kan fortsätta under jul trots ändring av tidsplanen. Håller också på att korrigera all feedback från min handledare i texten. Just nu känns julen sjukt långt borta, men ska systematiskt försöka beta av listorna med saker att göra så att jag även kan bli lite ledig under lovet.

IMG_9699

Bilden har inget med texten i dag att göra. Jag ser inte stressad ut och har en rolig hårfärg, typ!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *