Inget för en förlorare

Det uppstår ett litet vakum när en kliver ur intensivt arbete av olika slag. Som konstnär blir distansen till processen en del i ingrottandet och nördandet av ett specifikt ämne. Jag har haft en vecka full av spänning och förväntningar på både mig själv och klassen. Jag har upplevt väldigt starkt hur viktig roll min fördjupning i koreografi kommer spela när jag träffar arbetslivet om 1,5 år. Och att mina klasskompisar och jag besitter reflektion och kunskap i ämnet på ett unikt sätt, som inga andra danspedagoger, dansare, koreografer eller ämneslärare gör. Jag säger inte att jobben kommer ligga serverade på varsitt smörgåsbord, för i vår bransch krävs lite mer än så i frågan. Men vi är RIKA. Vi VET och vi KAN. Vi kan förhålla oss till ämnet i praktiken, lika starkt som i teorin. Och förankra dessa två på olika baser, för olika målgrupper och kontexter. Vi gör svåra ämnen enkla, och enkla ämnen svåra och vi tänjer på rollen som både ämneslärare och danskonstnär i en förenad melodi där danskonstens teori och praktik liksom sjunger stämmor med varandra. Jag är stolt över oss alla, samt tacksam över allt jag lärt mig.

Min utbildning är lång. Och ännu inte avslutad, en stor milstolpe är passerad och nu återstår en slags slutspurt tror ja. Mitt arbete är inlämnat, redovisat i praktiken och opponerat. Något slutligt betyg bryr jag mig ärligt talat inte om. För jag är stolt över vad som blev och vad som upptäcktes genom mitt arbete.

Såg på P3 -guldgalan igår. Alla var så snygga, hippa och rätt. Veronica Maggio tipsade förlorarna om hur de skulle hantera sina förluster. Själv väljer jag att se mig som en vinnare och avslutar dagens inlägg med att tacka min handledare, min medarbetare V, klassen, lärare som stöttat, familjen och framförallt min sambo som gjort valet att leva med ett litet konstnärsego. Hans tålamod i tenta/föreställningsperioder går inte att köpa för pengar.

Detta blir mitt sista inlägg under kategorin ”Självständigt arbete i koreografi”. Hoppas det varit en intressant resa att följa för er som tagit del av de olika delarna. Förhoppningsvis kommer hela uppsatsen publiceras här, men först ska jag ha lite distans till den, korrigera några stavfel samt få ett betyg. Bloggen startades ju i samband med att uppsatsen drog igång och jag tänker fortsätta dela med mig av olika moment i mitt arbete kring danskonsten.

10931227_10152952245578257_1899608634452993692_n
Mig, performar ett score från ”Addition – dance put on bread to make a score”

Så håll utkik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *