Koboken

Nu är jag tillbaka hemma i Stockholm efter 3 veckors praktik (VFU) i Värmland. Det är skönt att känna hur starkt rotad i Stockholm jag faktiskt har blivit nu och att Karlstad inte är hemma längre. Såklart finns ett starkt band genom min familj och de allra närmaste vännerna som finns i V-land. Men MITT LIV är här. Där jag kan gå på bikram när jag vill, alltid vara lovad dansträning och allt annat Stockholm erbjuder mig just nu. Idag är jag absolut INTE redo att flytta till Värmland, även om jag har ett finger med i spelet gällande vissa scenkonstprojekt som drivs där. Men det gör jag så bra med järnhand från Karlaplan ett tag till. Hur framtiden ser ut är jag öppen och ödmjuk inför =)

Är nöjd med min praktik och skolan jag placerades på, superfina elever och en begåvad och mycket etablerad handledare vid min sida. Tack Värmland! Såklart försökte jag krama ur det bästa av den lokala konsten och kulturen som erbjöds vilket resulterade i en dags strosande i Lars Lerins konsthall på Sandgrundsudden i centrala Karlstad. Hatten av för den mannen. Vilken människa och konstnär! Helt fantastisk utställning och väldigt inspirerande ur ett koreografiskt perspektiv, som jag ju lever väldigt nära just nu.

I souvenir -hörnan fastnade jag för koboken. En samling bilder och illustrationer med utgångspunkt från kossor. Inte alltid jätte muntra kontexter, men jag gillar sensmoralen och tror verkligen jag kan applicera den som inspiration till min egen kreativitet, men också som utgångspunkt i undervisning? Tror inte det går att köpa boken någon annanstans än i anslutning till Lerins konsthall, så har du vägarna förbi kan jag varm rekommendera ett besök och titt in Lars Lerins underbara värld.

EN SAK TILL..
Under min tidiga ungdom var den nuvarande konsthallen en nattklubb där jag (liksom många andra i min årskull) avverkat en mängd blöta kvällar/helger. Till skillnad från flera bosatta i Karlstad (referens från sociala medier) sörjer jag INTE nedläggningen av det dåvarande Bluemoon Bar alls för att i stället placera en konsthall i Lerins regi där. Oj! Så fräscht och nytt med lite kultur för befolkningen i en stad där nattklubbar, barer och restauranger ändå hinner stänga/byta namn/ägare lika ofta som jag påbörjar en ny kurs i skolan.

IMG_3906 IMG_3907 IMG_3909 IMG_3908IMG_3831

Jag skulle säga att all typ av konst kan användas till fördel av undervisning i dans och koreografi som teori och/eller praktik! För att inte tala om inspiration eller utgångspunkt i eget skapande?

TJAO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *