Jazzdance put on bread to make a score

Idag tänkte jag berätta lite om en performance research som jag ska göra i sommar via DOCH, faktiskt. Som jag tidigare varit inne på genom mitt (konstnärliga) självständiga arbete har jag genom min utbildning utvecklat ett intresse för problematisering av koreografibegreppet i olika sammanhang. Genom mitt arbete dök det i sin tur upp en rad följdfrågor kring syftet och frågeställningen i min undersökning och det är något jag kommer spinna vidare på i sommar kan en säga. Under temat – ABSTRAKT JAZZDANS.

Arbetet kommer innefatta arbete i studio, läsning av texter, studier av en bestämd filmsnutt samt träning i jazzdans som komplement. Likt mitt arbete i koreografi har jag tänkt dokumentera min konstnärliga process här som en del i arbetet med att undersöka jazzdansens olika pålägg.

I augusti ska detta presenteras i ett slags feedback -fönster som jag förstått. Min intuition är inte att placera scoret under någon speciell kategori. Så om någon form av aktiv åskådare upplever det som jazzdans, är upp till dem!

Bifogar min ”artistic idea” som PDF för den som vill läsa. Tyvärr är den på engelska, men vidare under processen kommer jag utgå från svenska som språk i text här för läsning.

HÄR KAN EN LÄSA MIN ARTISTIC IDEA

Allt gott!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *