Att se vad du hör

IMG_6864

Jag tror att jag befinner mig på en brygga mellan tradition/dåtid och samtid just nu. Förra veckans arbete med väldigt mycket dåtid (Jack Cole -filmen etc) har tagit mig vidare till vad som faktiskt händer nu. Av en händelse råkar en av mina favoritjazzare befinna sig i Stockholm den här veckan, hitflugen från USA. Vilket i sin tur gör att jag kan fokusera på att praktisera nutid till fullo under hela veckan. För min konstnärliga process kunde det inte kommit mer lägligt, eftersom jag gått igenom en minisvacka (ser för övrigt svackor som sjukt bra grejer) + ett rejält uppsving där flera polletter föll på rätt plats (om det nu finns någon plats att falla rätt i?).

Idag har jag kollat igenom 4 år gamla skolanteckningar om jazzens grunder och tror att den där handen i bild kommer att bli en viktig nyckel i mitt sökande efter olika performativa ingångar till vad jazzdans kan vara.

Jazzhanden är för övrigt något jag lärt mig av den här fantastiska kvinnan, Katarina Lundmark. Kolla klippet om du vill nörda lite extra på ämnet, jag är själv med som dansare (blondin) i föreläsningen.

hejpa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *