Jazzritualen

Varje dag ska jag dansa till en av mina favoritlåtar i 4 minuter, som en slags ritual. Detta sker med start idag och hela vägen fram tills researchen är slut.

Plats och tid kan skilja sig lite. Idag har jag bokat tvättstuga och fick därför nöja mig med mitt eget vardagsrum strax efter frukost och några koppar kaffe. Det gick bra det med! Jag tänker att det kan vara bra för jazzkonventionen att inte alltid leta upp en studio med spegel, komma på specifika steg utifrån en exakt estetik. Och ändå säga att en jobbar med jazzdans på sikt!

Jazzritualen dag #1:

  • Tung
  • Hackig
  • Minnen
(Jag kommer kanske inte alltid lägga upp tankarna från jazzritualen här. Själva dokumentationen är lite flexibel med tanke på situation)

Om en bara vill följa just DEN HÄR processen, ligger nu alla inlägg som rör researchen under kategorin ”Performativ Jazzdans”.

Och kom ihåg – Att arbeta med/skapa koreografi innebär inte nödvändigtvis att du ska stå i en studio och producera en massa steg! =)

Adjos!

tumblr_nkh0gus9UA1r6guz4o1_500

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *