Snart kommer djupdyket

Nu är det helg.

Egentligen har jag lovat mig själv att stänga av kropp och knopp lite den här helgen, för det är mitt sista lufthål innan jag djupdyker i det självständiga arbetet som enligt studiehandledningen ska starta på måndag. Känner jag mig själv rätt kommer det vara konstnärsturbo på, ända fram i v.3 och det brukar både familj, sambo och arbete få ta ett steg tillbaka inför. Enkelspårig som en är..

Angående arbete har det varit något på gång inför våren under en tid, men pga diverse formella förhållningar har jag inte nämnt det här eftersom många faktorer skulle klaffa först innan saker och ting gått i lås. Nu är det hur som helst klart att jag kommer börja jobba som danspedagog på Kulturama med start 31 januari. Jag kommer undervisa främst i Jazz, samt ett par Streetdance -grupper för barn. Det var längesen jag själv var ”aktiv” inom Streetdance, men känner ändå att en trygg bas finns där för möjligheten att undervisa yngre i ämnet och BÄST AV ALLT att få undervisa i Jazz och börja forma mig själv som pedagog där. Kul!

Mitt mål är från och med nu att bara jobba med dans, inklusive sommarperioden. Det blir en utmaning eftersom jag ju fortfarande har studier att genomföra, men med lite framförhållning, strategier och kreativitet är det absolut genomförbart. Nu är det också klart vem som blir min performer i ”Food put on bread to make a sandwich” (=lagomt långt och jobbigt arbetsnamn), vilket känns super och ett möte på tisdag är inplanerat som en kickstart i projektet.

Till veckan kommer jag starta en del i arbetet som jag själv valt att kalla ”pålägg 1″ och jag har gett mig själv i läxa att presentera något här nästa fredag. Så för er som vill följa min process med koreografibegreppet kan ni kika in här igen i slutet av nästa vecka då något förhoppningsvis kommer finnas att bita i. Även om det självständiga arbetet innebär främst praktiskt utforskande ska vi ju skriva en del med. Jag ägnade därför en stund efter frukost åt att strukturera mapparna på datorn lite. Bilden är från min instagram med tillhörande text: orkade inte döpa dokumentet till ”självständigt arbete i koreografi”.

IMG_2255

Ikväll ska jag se den kritikerrosade föreställningen ”Girls will make you blush” av min förra handledare och förebild Mari Carrasco. Jag vet att det kommer bli grymt och är som vanligt inställd på ultrabra scenkonst när det gäller henne och hennes crew.

Skepp & hoj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *